‘’Türkiye İMSAD olarak meselemiz ülkemiz ve insanlığın geleceğidir”

10.06.2024
A+
A-
‘’Türkiye İMSAD olarak meselemiz ülkemiz ve insanlığın geleceğidir”

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD), inşaat sektörünün önemli temsilcilerinin yoğun ilgi gösterdiği gala ile 40. yılını kutladı. Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu gecedeki konuşmasında ‘’Sektörümüzün yüksek potansiyelini yansıtmaya ve ülkemize sunduğumuz katkımızı büyütmeye devam edeceğiz’’ dedi.

İnşaat malzemesi sektörünün çatı kuruluşu Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD), coşkulu bir etkinlikle 40. yılını kutladı. Çuhadaroğlu, Fibrobeton, Filli Boya, İzocam, Kalekim, Kaleseramik, Şişecam, TİMDER, Türk Ytong, Vitra ve Winsa firmalarının sponsorluğu ile CVK Park Bosphorus otelde gerçekleşen gala gecesine inşaat sektörünün önde gelen temsilcileri katılım gösterdi. Gecede ayrıca Nükhet Duru ve Behzat Gerçeker & Enbe Orkestrası sahne alarak, katılımcılara keyifli anlar yaşattı.

“İkinci 40 yılımızda ülkemize daha fazla katkı verme sorumluluğundayız”

40 yıldır Türkiye’ye katma değer üreten en önemli sektörlerin başında geldiklerini ifade eden Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu, sektörün bir araya geldiği gala gecesinde; “Derneğimizin 40. yılı onuruna buluşmamızın heyecanı içindeyiz. Ülkemize ve sektörümüze her yıl etkisi ve katkısı artarak geçmiş 40 yıl. Söz konusu sürecin 15 yılında çeşitli görevlerde bulunmanın gururu içindeyim. Ülkemizin geleceğine yürekten inanan ve bu uğurda çalışan Türkiye İMSAD ailesi olarak ilk 40 yılımızda kazandığımız tecrübelerimizle ikinci 40 yılımızda ülkemize daha fazla katkı verme mecburiyetinde ve sorumluluğunda olduğumuzun farkındayız. Çünkü dünya ve coğrafyamız tarihin en büyük ekonomik ve sosyal yeniden yapılanma sürecinde. Fırsat ve tehditleri ile büyük dönüşümü 5 temel etki tetiklemekte. Küresel iklim değişikliği ile mücadele, yapay zeka ve dijitalleşme etkisi, dünyanın ekonomik ekseninin kayması, ticaret savaşları, globalleşmeden lokalleşme sürecine geçiş arayışı. Tüm bu etkiler ile dünya ekonomisi ve sosyal hayatın gelecek 10 yılının, geçen 30 yıldan daha fazla dönüşüm-değişim ve yeniden yapılanma yaşayacağı ve geçen 10 yıldan daha az büyüyeceği beklenmekte” dedi.

“Türkiye İMSAD olarak önümüzdeki süreçteki sorumluluklarımızın farkındayız”

Türkiye’de inşaat sektöründe; enerji verimliliği, deprem riski ile mücadele ve kentsel dönüşüm etkisi ile daha da büyük değişim ve gelişim gerçekleşeceğini söyleyen Tayfun Küçükoğlu; “Gelecek beklentimiz, ülkemizde inşaat sektörünün öneminin, ekonomik ve sosyal gelişimimize etkisinin çok daha kritik ve stratejik önemi olacağını işaret etmekte. Ülkemiz ve inşaat sektörümüz global etkiler ve lokal ihtiyaçları ile büyük gelişim arifesinde. İnşaat sektörü, inşaat malzemeleri sanayii, müteahhitler, müşavirler, mimarlar, esnaflarımız ve akademi dünyamız ile hep beraber büyük değişim ve dönüşümü fark ederek hazırlanmalıyız. Gelecek 10 yıllık bu büyük dönüşüm sürecini tarihi bir fırsata çevirmeliyiz. Türkiye İMSAD olarak önümüzdeki süreçteki sorumluluklarımızın farkındayız. Ülkemiz geleceğinde belirleyici olacak gelecek 10 yılda ülkemizin hak ettiği çağdaşlaşma yolunda ilerleyebilmesi için en ileri desteği vermeye kararlıyız ve hazırız” dedi.

“Türkiye İMSAD sektörümüze ve ülkemize gereken stratejik katkıyı artırarak verecektir”

İnşaat malzemeleri sanayisinin Türkiye’nin büyük dönüşümünde lokomotif rol alacağının bilincinde olduklarının altını çizen Küçükoğlu; “Türkiye İMSAD çatısında mesele daha fazla iş, daha fazla ciro yaratmak değil. Meselemiz, ülkemiz ve insanlığın geleceğidir. Ülkemiz gelişimine, çağdaşlaşmasına, halkımızın konforuna hak ettiği katkıyı sağlayabilmek, ekonomik ve sosyal gelişime destek vermektir. İhracat kapasitemizi, niteliğini, miktarını, ülkemize sağladığı cari fazlayı artırmak ve ülkemizin stratejik önemini yükseltmektir. Dünya, tarihin en büyük yeniden yapılanma sürecini yaşarken, baş döndürücü bir hızla değişip tüm dengeler tekrar kurulurken, ülkemizin bu türbülanslı dönemden yükselerek çıkacağını biliyoruz. Sosyal sorumluluk şuuru ile kurulmuş ve 40. yılını sektörümüzün öncü ve çatı derneği olarak tamamlamış Türkiye İMSAD; Cumhuriyetimizin ikinci 100 yılında, sektörümüze ve ülkemize gereken stratejik katkıyı artırarak verecektir. Bugüne kadar Türkiye İMSAD çatısı altında emek veren, destekleyen tüm dostlarımızı yürekten kutluyor, ikinci 40 yılında çok daha yüksek katkılarla sektörümüze ve ülkemize destek sağlayacak kıymetli dostlarımıza ve Türkiye İMSAD’a gönülden inanıyorum” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.