Boytorun Mimarlık Tasarımı Durusu Milltown Arnavutköy’e yeni bir soluk kazandıracak

17.09.2024
A+
A-
Boytorun Mimarlık Tasarımı Durusu Milltown Arnavutköy’e yeni bir soluk kazandıracak

Boytorun Mimarlık tarafından Arnavutköy’de tasarlanan Durusu Milltown projesi bölgenin konut, ticaret ve kamusal alan ihtiyaçlarını karşılama hedefiyle hayata geçiriliyor. Kişi başına düşen sosyal alanların niteliği sayesinde bulunduğu bölgede yeni tasarımlara örnek teşkil etmesi hedeflenen projede estetik değerler dinamik bir yaklaşımla vurgulanıyor.

Ulusal ve uluslararası ölçekte, farklı fonksiyonlarda mimari ve iç mimari projelere imza atan Mimar Yudum Boytorun ve Mimar Semih Boytorun liderliğindeki Boytorun Mimarlık’ın Arnavutköy’de tasarladığı Durusu Milltown projesi, çağdaş yaşam alanlarına yeni bir yorum kazandırarak kullanıcıların barınma başta olmak üzere, spor, dinlenme, eğlence gibi tüm sosyal ihtiyaçlarını da karşılamayı hedefliyor.

Eğimli bir araziye yerleşen Durusu Milltown konutlarının planlamasında kot farkı avantaja dönüştürülmüş ve araziye minimum müdahale ile maksimum metrekare sağlamak hedeflenirken blokların birbirinin manzarasını kesmemesi sağlanmış. Proje, zemin katlara bahçe alanları, bodrum katlara ise bahçeler ve havuzlar tesis edilerek tasarlanmış. Sosyal tesislere, ticari alanlara, basketbol sahalarına ve tenis kortlarına, parselin ana girişinin olduğu üst kotta yer verilmiş ve böylece konut kompleksinin sosyal donatılarını oluşturmaları hedeflenmiş.

Boytorun Mimarlık  konut kompleksini tasarlamadan önce arsanın mevcut verilerini inceleyerek eğim ve yol analizleri yapmış, proje ihtiyaçlarını belirlemiş ve literatür taraması gerçekleştirmiş. Mevcut parsel dokusunu koruyan yerleşim alternatifleri üzerinde çalışan mimarlar, konut tipolojileri ve donatı alternatifleri üzerine detaylı çalışmalar yapmış ve her konutun kendine ait geniş bahçeleri olacak şekilde iki farklı blok alternatifi tasarlamış. Parselin alt ve üst noktaları arasında bulunan kot farkına yerleşen blokların aralarındaki mesafe ve yükseklik farkı sayesinde her blok için özel bir bahçe planlanmış. Her iki bloğun cephe tasarımları balkon ihtiyaçlarına uygun olarak farklı alternatiflerde üretilmiş. Seçilen yalıtım malzemeleri ve özel doğrama seçimleriyle cephelerde daha geniş açıklıkların kullanılmış. Cephelerde kullanılan malzemeler, projenin estetik değerini artıran en önemli faktörler olarak öne çıkıyor. Projede açık otoparklar, konut yaya girişleriyle ilişkilendirilerek planlanmış.

Kullanıcıların barınma, spor, dinlenme ve eğlence gibi tüm ihtiyaçlarının karşılanmasının hedeflendiği konutlarda her bir kamusal ve özel alan özgün tasarımlarla ele alınarak yaşam kalitesi arttırılmış. Kullanılan akıllı ev teknolojileri sayesinde de nitelikli konut ihtiyacının karşılanması amaçlanmış. Boytorun Mimarlık’ın konut tipolojilerinde ve alternatiflerinde kullandığı yenilikçi plan çözümleri sayesinde kullanıcılara seçim yapma şansı sunulmuş. Boytorun Mimarlık tarafından tasarlanan Durusu Milltown, Arnavutköy’e yeni bir soluk getirerek, modern ve estetik yaşam alanları sunmayı hedefliyor. Konutların bölgenin ekonomik kalkınmasına katkıda bulunması ve yeni tasarımlar için de örnek teşkil etmesi hedefleniyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.