Mehmet Kıral: “Sezon beklentilerimizi karşılar seviyede geçiyor”

10.07.2024
A+
A-
Mehmet Kıral: “Sezon beklentilerimizi karşılar seviyede geçiyor”

Salamis Bay Conti Genel Koordinatörü Mehmet Kıral, Küzey Kıbrıs için 2024 yaz dönemi turizm değerlendirmesinde bulundu. Kıral, “2023 yılında başladığımız pazarlama faaliyetleri ile sezonu yüzde 90-95 oranında dolulukla geçiriyoruz. Bu oranda sunduğumuz yüksek hizmet kalitesinin büyük bir payı var. Konumumuz, denizimiz, lezzetlerimiz ve sunduğumuz imkanlarla konuklarımıza çok özel bir deneyim sunuyoruz” şeklinde konuştu.

Salamis Bay Conti Genel Koordinatörü Mehmet Kıral, Küzey Kıbrıs için 2024 yaz dönemi turizm değerlendirmede bulunarak rakamların beklentileri ile paralel olduğunu söyledi. “Şu an yüzde 90-95 oranında dolulukla geçiriyoruz. Bu oranda sunduğumuz yüksek hizmet kalitesinin büyük bir payı var. Konumumuz, denizimiz, lezzetlerimiz ve sunduğumuz imkanlarla konuklarımıza çok özel bir deneyim sunuyoruz” şeklinde konuşan Mehmet Kıral, Salamis Bay Conti’nin sadece konaklama ve denizle sınırlı kalmadığını, eğlence konseptiyle de misafirlerini büyülediğini vurguladı. “Brezilya’dan getirilmiş revüler, Rusya’dan ve Ukrayna’dan gelen revü grupları ve yerel topluluklarla çok özel bir program sunuyoruz. Bu programlar misafirlerimizden büyük beğeni topluyor” diyen Kıral, hedeflerinin doluluk oranını daha da yukarılara taşımak olduğunu söyledi.

Olumsuzluklara da değinen Salamis Bay Conti Genel Koordinatörü Mehmet Kıral, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Türkiye’den biraz daha ağır bir şekilde bir enflasyon hissedildiği için bizim en birinci gider kalemimiz olan personel giderlerinde oldukça büyük artışlar oldu. Şu anda bizim asgari ücretimiz Kuzey Kıbrıs’ta 34 bin Türk lirası.  Bu birinci derecedeki gider kalemimiz” dedi. Kıral, “Eskiden bir otelin doluluk oranı yüzde 35’lerde olduğunda başa baş noktasına gelirken şimdi bu oran maalesef yüzde 50’lere geldi. Bunun yanında gıda ve yiyecek içecekteki artışlar ve aynı şekilde enerjideki artışlar tabii turizmimizi olumsuz yönde etkiledi” şeklinde konuştu.

“Turizmin en önemli bacağı ulaşımdır”

“Avrupa’dan hala ülkemize direkt uçuşlar yok. Uçuşlar direkt olarak Türkiye’den gerçekleşiyor. Ziyaretçilerin, Türkiye üzerinden aktarmalı uçuşlar ile Kuzey Kıbrıs’a ulaşmak zorunda kalması hem masrafları artırıyor hem de seyahat süresini uzatıyor. Ulaşım turizmin en önemli bacaklarından biridir. Bu ulaşımı biz Avrupa’dan direkt sağlayamadığımız için Avrupa pazarı da pahalıya uçuyor Kuzey Kıbrıs’a. Avrupa’dan direkt uçuşların başlaması bölgesel ekonomiye büyük katkı sağlayabilir. Bu konuda bazı girişimler var. Bunlar gerçekleşirse Avrupa’dan gelen turist sayısında artış yaşanacaktır. Kuzey Kıbrıs hem plajları hem de tarihi ile çok şanslı bir destinasyon. Turizm potansiyelini harekete geçirmeye yönelik girişimlerle Kuzey Kıbrıs’ın Akdeniz’in en gözde destinasyonu olacağını düşünüyorum” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.