Pronet, ‘Akıllı Video Takibi’ ile evinizin yakın çevresini de koruma altına alıyor

13.09.2024
A+
A-
Pronet, ‘Akıllı Video Takibi’ ile evinizin yakın çevresini de koruma altına alıyor

Türkiye’nin lider güvenlik şirketi Pronet, Pronet Plus Akıllı Otomasyon Platformu’nu yepyeni bir hizmetle geliştirdi. Pronet’in dış alan kameralarının sunduğu ‘Akıllı Video Takibi’ hizmeti; müstakil evlerde bahçeye yaklaşan şüpheli kişi ya da yabancı bir otomobil gibi istenmeyen durumları algılayarak alarmı devreye sokmadan Alarm Haber Alma Merkezi’ne uyarı iletiyor. Uyarıyı alan Alarm Haber Alma Merkezi temsilcisi, görüntüyü kontrol ederek tehdit tespit ederse kameralar aracılığıyla sesli ve ışıklı ikazda bulunuyor. Eğer tehdit sürerse sireni çaldırıyor ve kullanıcıyla da iletişime geçerek kolluk kuvvetlerini hemen adrese yönlendiriyor.  

 

Ülkemizin tamamına hizmet veren ve en çok tercih edilen elektronik güvenlik şirketi Pronet, kullanıcılarını dinleyip onların ihtiyaç ve beklentilerine en uygun, en yenilikçi çözümleri üretmeye devam ediyor. Pronet Plus Akıllı Otomasyon Platformu’nu yepyeni bir hizmetle geliştiren şirket, ileri teknolojiyle yapılandırılmış önleyici güvenlik hizmeti Akıllı Video Takibi ile yaşam alanlarınızı koruyor, gece boyunca siz evdeyken veya uzaktayken evinizin gözü ve kulağı oluyor. Pronet tarafından geliştirilen ve tüm adımlarıyla proaktif koruma sağlayan hizmetin Türkiye’de muadili bulunmuyor.

Bir Pronet teknolojisi olan Pronet Plus’ın dış alan kameraları ile çalışan Akıllı Video Takibi, çevre güvenliğine daha fazla ihtiyaç duyulan müstakil yapılar için üretildi. Akıllı Video Takibi; alarm sistemine sahip mekanlarda alarmın kurulu olması şartıyla gece 00.00’dan sabah 06.00’a kadar geçen süre içinde aktif hale getirilebiliyor. Sistem; Akıllı Video aracılığıyla hırsızlık, izinsiz girişler, yaşam alanlarının önüne yaklaşan yabancı bir araba ya da şüpheli bir kişi gibi istenmeyen durumlarda alarm çalmadan devreye giriyor ve belirlenmiş bir akış içinde proaktif koruma sağlıyor.

Sistem, örneğin insan kaynaklı bir tehdit algılarsa, Alarm Haber Alma Merkezi’ne uyarı gönderiyor. Uyarıyı alan Alarm Haber Alma Merkezi temsilcisi öncelikle görüntüyü kontrol ediyor. Tehdit durumu tespit ederse kameranın ışıklarını açıyor, ardından kameralar aracılığıyla sesli ikazda bulunuyor. Kişi uzaklaşmazsa sireni çaldırıyor ve sistem kullanıcısını da bilgilendirerek gerekiyorsa kolluk kuvvetleriyle iletişime geçiyor.

Pronet, dış alan kameralarla müstakil evler için sunduğu yeni hizmetini, apartman daireleri gibi farklı yapılarda kullanılması yönündeki geliştirmelerine devam ediyor.

Pronet Plus Akıllı Güvenlik Platformu nedir?

Görüntüleme sistemleri ve akıllı güvenlik çözümlerini aynı çatı altında buluşturan Pronet Plus Akıllı Güvenlik Platformu’nun kabiliyetleriyle kullanıcılar ev ve iş yerlerinin kontrollerini cep telefonlarıyla sağlayabiliyor. Sistem sahipleri, Pronet Plus Akıllı Güvenlik Platformu ile entegre çalışan Akıllı Video, Akıllı Kilit, Akıllı Termostat, Akıllı Priz ve Akıllı Zil ile de kişisel güvenlik ihtiyaçlarını en efektif biçimde karşılayabiliyor. Kullanıcılar, uzaktayken Akıllı Termostat ile evlerinin sıcaklığını ayarlayabiliyor, Akıllı Zil sayesinde kapıya gelip zili çalan kişiyi akıllı telefon üzerinden görüntüleyerek kontrol edilebiliyor, kapılarının önünde olan bitenden haberdar olabiliyor, hatta zili çalan kişi ile karşılıklı olarak konuşulabiliyor, Akıllı Kilit ile evlerinde çalışan bakıcı ya da yardımcılarına anahtar vermeden kapıyı uzaktan açabiliyor, Akıllı Priz sayesinde ise evde ütüyü prizde bıraksalar da yine uzaktan prizin elektrik akımını kesebiliyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.