Atalian Türkiye’den drone ile cephe temizliği hizmeti

09.08.2024
A+
A-
Atalian Türkiye’den drone ile cephe temizliği hizmeti

Türkiye’nin önde gelen tesis yönetimi şirketlerinde Atalian Türkiye, drone ile cephe temizliği hizmeti vermeye başladı. Uygulama ilk olarak Mall of İstanbul ve Nivo Ataköy’de gerçekleştirildi. Drone ile cam temizliği, geleneksel dış cephe temizliğinin doğasında bulunan güvenlik riskleri ve zorluklar neticesinde başlatıldı. İşçi güvenliği, temizlik süreçlerini kısaltmak ve yüksek yapılarda verimliliği artırmak için bu yeni teknoloji büyük avantajlar sağlıyor.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Atalian Türkiye Operasyon Direktörü Gencer Akıncıoğlu: “Yıkama drone’ları iş ortaklarımız ile dış cephe temizliğinde güvenli, kolay ve hızlı bir süreç sağlıyoruz. Yıkama dronları çevreye duyarlı, insansız hava aracı teknolojisine sahip. Dış cephe temizliğinde güvenilir bir çözüm sağlarken aynı zamanda daha hızlı ve verimli bir süreç yönetimi veriyoruz. Yüksek katlı bina, plaza, alışveriş merkezi gibi dış cephesi camlarla kaplı yapıların temizliği için drone kullanabilirsiniz. Böylece dış cephe temizlemenin daha hızlı ve düşük maliyetli yöntemini deneyebilirsiniz.” dedi.

Yüksek yapılarda drone ile temizliğin avantajları

Yıkama drone’ları yerden 200 metre yüksekliğe kadar uçabilir. 50 kata olan yüksek binalar, rezidanslar, ofisler, iş yerleri, plazalar ve apartman bloklarının dış cephe temizliğinde oldukça etkili. Yıkama drone’larından püskürtülen özel solüsyonlar, kompozit, alüminyum gibi malzemelerin temizlemesinde etkin oluyor. Drone ile temizlik geleneksel yöntemlere göre 5-10 kat daha hızlıdır. Erişim için yükseklik ekipmanı gerekmez. Dış cephe vb. yüzeylere temassız temizlik çözümleri sunar. Temizlik sırasında tüm cephe yüzeyleri için çoklu adette drone kullanılabilir. Dış cephe yıkayan drone teknolojisi ise daha etkili ve ekonomik bir çözüm olarak karşınıza çıkar. Drone ve operatör maliyeti dışında herhangi bir ekipman yatırımı gerektirmez. Su basınç düzeyinin yapıya göre adapte edilebilmesi, çarpışma önleyici sensörler ve çevre dostu temizlik solüsyonlarıyla sağlıklı bir dış cephe temizliği elde edilir.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.