GOOA Architects, global mimarlık ofisleri ile işbirliği içinde uluslararası projelere imza atıyor

23.07.2024
A+
A-
GOOA Architects, global mimarlık ofisleri ile işbirliği içinde uluslararası projelere imza atıyor

Ulusal ve uluslararası alanda birçok farklı tipolojide ve ölçekte mimari ve iç mimari projeye imza atan Mimar Emre Arslan liderliğindeki GOOA Architects, önemli projelerde uluslararası mimari ofislerin Türkiye partneri olarak hizmet veriyor. Birçok farklı sektör için tasarımlara imza atan GOOA Architects, ağırlama sektöründe Epique Island ve Kaplankaya projeleriyle ulusal alanda olduğu kadar uluslararası alanda da isminden söz ettiriyor.

GOOA Architects Türkiye’de ve yurtdışında tasarımına ve uygulamasına imza attığı pek çok ulusal ve uluslararası projenin yanısıra global mimarlık ofislerinin Türkiye partneri olarak da hizmet veriyor. Konsept projeleri yurt dışında hazırlanan ve Türkiye’de uygulanan bazı önemli projelerde uluslararası mimarlık ofisleriyle işbirlikleri yürüten GOOA Architects alınan konsept kararlarına sadık kalarak diğer mühendislik gruplarıyla koordinasyonların sağlanması, uygulama projelerinin hazırlanması, detay tasarımlarının yapılması, tüm imalat çizimlerinin hazırlanarak saha ile koordinasyonlarının sağlanması gibi iş kalemlerinde görev alıyor. Bu süreçler yürütülürken ilgili mimarlık ofisleriyle sürekli koordinasyon içinde olunması ofisin en çok dikkat ettiği konular arasında.

Epique Island ve Kaplankaya projeleri, GOOA Architects’in uluslararası alandaki işbirliklerine örnek niteliği taşıyan işlerinin başında geliyor. İspanya’da farklı tipolojilerde önemli projelere imza atan OAB (Office Of Architecture in Barcelona) mimarlık ofisiyle yapılan işbirliği sonucunda ortaya çıkan Kaplankaya projesi, Bodrum’da topografyaya uyumlu olarak tasarlanan bir sağlık oteli olarak hizmet veriyor. İçerisinde farklı tiplerde ve büyüklüklerde 152 villa, sahil yapıları ve 76 oda bulunduran ödüllü proje, GOOA Architects’in uygulama ve detay tasarımlarıyla hayat buldu.

Güney Afrika’da birçok farklı alanda tasarıma sahip mimarlık ofisi SAOTA ile yapılan işbirliği Epique Island ise oldukça kompakt bir proje olup bünyesinde farklı ölçeklerde ve tiplerde 75 villa, restoran, “kids club” gibi destek yapıları barındırıyor. Epique Island projesinin uygulama ve detay tasarımları da Kaplankaya projesinde olduğu gibi GOOA Architects imzasını taşıyor. Her iki proje de ulusal ve uluslararası alanda isminden söz ettiren projeler olma özelliği taşıyor.

GOOA Architects, uluslararası firmalarla gerçekleştirdiği işbirliklerinde konsept projelere uygun gerekli uygulama projelerini hazırlarken, karşılaşılan sorunlara yönelik öneri detaylarını ilgili ofislerle paylaşıp ortak bir karara varıldıktan sonra detay projelerini hazırlıyor ve projelerin sahada doğru bir şekilde uygulanmasını sağıyor. Bu işbirliği sürecinde GOOA Architects ve uluslararası firmalar arasında yoğun bir iletişim ve koordinasyon süreci yaşanıyor. Bu güçlü koordinasyon ve iletişim kabiliyetleri dahil olmak üzere GOOA Architects’in detay projelere olan hakimiyeti, ofisin kurucu mimarı Emre Arslan’ın daha önceki yurt dışı deneyimleri ve ofisin büyük ölçekli projelerdeki tecrübeleri sayesinde GOOA Arhcitects yurtdışı projelerinde uluslararası firmaların işbirliği yapmak üzere aradığı firmalar arasında üst sıralarda yerini alıyor.

Uluslararası ölçekte marka projelere imza atmış mimarlık ofisleriyle yapılan işbirlikleri GOOA Architects’e projeleri farklı bakış açılarından değerlendirme ve tasarımdaki farklı yaklaşımları gözlemleyebilme deneyimi kazandırıyor ve çok çeşitli ve farklı tasarımlara imza atmalarına katkıda bulunuyor.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.