DAP Parke, 2023’te 5 bin kişilik istihdam sağlayacak

27.12.2022
A+
A-
DAP Parke, 2023’te 5 bin kişilik istihdam sağlayacak

Kentsel dönüşüm ne kadar hızlı olsa da, binaların tamamını yıkıp yeniden yapmak mümkün olmuyor. Sivil mimarlık inisiyatifi Architecture 2030, 2040 yılında küresel yapı stokunun yaklaşık üçte ikisini mevcut binaların oluşturacağını tahmin ediyor. Yapı ürünleri sektörünü canlı tutan bu durum, yeni şirket ve markaları da beraberinde getiriyor. LSK Holding güvencesiyle 2023 yılında piyasaya girmeye hazırlanan DAP Parke, doğal ahşap parkelerini yıl sonuna kadar 1.000 bayi aracılığıyla beğeniye sunmayı ve en az 5 bin kişilik istihdam yakalamayı hedefliyor.

Transparency Market Research tarafından yayımlanan rapora göre, küresel ahşap zemin döşeme pazarı, her yıl ortalama %5,9 büyüyerek 2031’de 89,3 milyar dolar büyüklüğe ulaşacak. Yapısal ahşap alanında 25 yıllık sektör deneyimi bulunan LSK Holding, uzun Ar-Ge çalışmalarının sonrasında DAP Parke markasıyla 2023 yılı itibarıyla ahşap zemin döşeme pazarında faaliyetlerine başlayacak. Dayanıklı ve uzun ömürlü olarak bilinen Sibirya Huş ağacından üretilen doğal ahşap parkelerle sektöre giriş yapacak şirket; kişiye özel, sanatsal boyutu ön planda olan, yüksek teknolojiyle üretilen ürünleri iç pazarın yanı sıra, dış pazara da sunmaya hazırlanıyor.

“Daha sağlıklı ve güvenilir”

LSK Holding Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Yağcızeybek, DAP Parke hakkında yaptığı açıklamada, “Sürdürülebilir kaynaklı ahşaptan yapılan ürünler, karbon depolama ve karbon ayak izini azaltma gibi doğrudan iklim faydası sağlama özellikleriyle öne çıkıyor. LSK Holding olarak iç pazarda ve ihracatta elde ettiğimiz başarının sonrasında DAP Parke markasını oluşturduk ve 2023 yılıyla birlikte faaliyete geçireceğiz. Ürünlerimiz yüzde 100 doğal ahşap olmasıyla hem doğa dostu, hem de kanserojen laminat parkelere göre daha sağlıklı ve güvenli” dedi.

5 bin kişiye istihdam

Sivil mimarlık inisiyatifi Architecture 2030’un 2040 yılında küresel yapı stokunun yaklaşık üçte ikisini mevcut binaların oluşturacağını açıkladığını söyleyen İsmail Hakkı Yağcızeybek, “Tadilat ve yenileme pazarının canlılığını koruması anlamına gelen bu durum, yapı ürünleri sektörünün de önünü açıyor. İnisiyatif, 2060’a kadar ise küresel bina stoğuna 230 milyar metrekare yeni zemin alanı eklenmesini bekliyoruz. Bu, her ay dünyaya bir New York şehrinin tamamını eklemeye eşdeğer. Bu hareketli koşullarda, biz de 25 yıllık birikimimizi parke alanına yansıtarak, kullanıcı dostu bir fiyat politikasıyla, yarı doğal lamine parkeye ekonomik bir alternatif sunacağız. 2023 sonuna kadar 1.000 bayiye ulaşmayı ve bu kapsamda en az 5 bin kişiye istihdam sağlanmasına vesile olmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Mimar destekli hizmet politikası

Ürünlerinin yalnız yerel pazarda değil global pazarda da rekabet avantajına sahip olduğunu belirten İsmail Hakkı Yağcızeybek, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Global pazarda da önemli bir oyuncu olma hedefiyle ilerliyoruz. Estetik görünümü ve uzun ömürlü olmasıyla bilenen huş ağacından ürettiğimiz yüzde 100 doğal parkeleri, her adımda kesintisiz uzman desteğiyle sunuyoruz. Parkeden tutkala, boyadan usta yönlendirmesine kadar kullanıcının süreçteki tüm ihtiyaçlarına cevap veren bir hizmet politikasıyla çalışacağız. Son kullanıcılar tüm süreç boyunca mimar müşteri temsilcilerinden destek alabilecek.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.