Barnes International 10 milyon Dolar yatırımla Türkiye pazarında
Üst düzey mülklerin, yatırımcıların ve yüksek fiyatların buluştuğu lüks konut piyasası, 2023 yılında yüzde 37 oranında büyüme ile yatırımcıları için önemli mali kazançlar sağlama potansiyeli ile dikkat çekiyor. Lüks gayrimenkul, yatçılık ve şarapçılık-bağcılık alanında faaliyet gösteren BARNES International, Türkiye pazarına girdi. BARNES Türkiye adıyla faaliyetlerine başlayan, 20 ülke ile 100 şehirde faaliyet gösteren lüks segment gayrimenkul yatırım alanında Avrupa’da pazar lideri olan Fransa merkezli grup, 3 yıl içinde yaklaşık 10 milyon dolar yatırım yapacağı Türkiye pazarında lüks gayrimenkulleri uluslararası yatırımcılar ile bir araya getirmeyi hedefliyor. Türkiye’deki lüks konut pazarının yüzde 75’ini İstanbul’daki gayrimenkullerin oluşturduğuna dikkat çeken BARNES Türkiye Ülke Müdürü Paola Yıldız, Boğaziçi yalılarına ve köşklerine; Antalya, Muğla, Aydın gibi şehirlerde yer alan lüks yapıların eşlik ettiğini aktarıyor.
Lüks gayrimenkul, yatçılık ve şarapçılık alanında 25 yıldır faaliyet gösteren ve 23 ülke ile 100 şehirden oluşan yaygın bir destinasyon ağına sahip Fransa merkezli BARNES International, Aralık ayında gerçekleştirdiği açılışla Türkiye’de faaliyet göstermeye başladı. Avrupa’daki lüks konseptli gayrimenkul pazarının lideri olan ve son 2 yılda 25 milyon Euro’nun üzerinde 200 satış gerçekleştiren BARNES International, toplam 6.6 milyar Euro’luk bir işlem hacmine sahip.
Lüks gayrimenkul, yatçılık ve şarapçılık-bağcılık alanında faaliyet gösteren BARNES International’ın ilk uzmanlık alanını lüks konut ile araziler oluşturuyor. Marka, bu alanda alış, satış ve kiralama gibi çalışmalarda bulunuyor. BARNES International’ın ikinci uzmanlık alanını ise ofis ve otel gibi ticari emlak alanları oluşturuyor. Marka aynı zamanda mimari ve dekorasyon, sanat danışmanlığı, konsiyerj hizmetleri, av alanları ve ormanlar, özel havacılık, hara, üzüm bağları ve yatçılık gibi lüks yaşam sanatına dair faaliyetlerde de bulunuyor.
BARNES International’ın Türkiye pazarına girmesine ilişkin görüş veren BARNES Türkiye Ülke Müdürü Paola Yıldız, “BARNES International, Türkiye pazarında büyük bir potansiyel görüyor. Avrupa’da Türkiye’yi tanımayan çok büyük bir kitle bulunuyor ve biz bu potansiyel yatırımcılara ülkemizi tanıtmaya çalışıyoruz. BARNES International’ın Türkiye ofisi olarak 3 yıl içinde toplamda 10 milyon dolar yatırım yapmayı planlıyoruz. Bunun 6 milyon dolarlık kısmı lüks gayrimenkule ayrılmış durumda. Yatırımı Türkiye’deki operasyonumuzun kurulması, yaygınlığımızın sağlanması ve Türkiye’nin uluslararası yatırımcılara tanıtılması için değerlendireceğiz” diyor.
Lüks emlak piyasasında yüzde 37’lik satış oranı mevcut
Dünya genelinde lüks konut talebinin arttığını söyleyen Paola Yıldız, Mayıs 2023’te lüks emlak piyasasında satışların yüzde 37 oranında arttığına dikkat çekiyor. Türkiye’de ise yüksek kira geliri potansiyeli olan çok çeşitli lüks mülklerin (modern evler, çatı katları ve villalar) bulunduğunu söyleyen Yıldız sözlerine şöyle devam ediyor: “Türkiye’nin gayrimenkul sektörü sadece iki yılda ikiye katlandı. Mart 2021’de yapılan yatırımlar şimdiden yüzde 100 geri dönüş sağladı. 2022 yılında fiyatlar ABD doları cinsinden yüzde 75 arttı. Bu büyüme yüksek talep, nüfus artışı ve ekonominin güçlü desteğinden kaynaklanıyor. Bu doğrultuda da Türkiye pazarı küresel olarak öne çıkıyor ve dünya çapında yatırımcıların ilgisi çekiyor. Nitekim son 10 yıllık dönemde Türkiye’de yabancılara satılan konut sayısı 360 bini aştığını ve bu yılın Ocak-Ekim döneminde 30 bin 599 satışın gerçekleştiğini görüyoruz.”
Lüks konutun adresi İstanbul!
Türkiye’deki lüks konut pazarının yüzde 75’ini İstanbul’daki gayrimenkullerin oluşturduğuna ve son yıllarda özellikle Irak, Ürdün, İran, Katar ve Türki Cumhuriyetleri gibi ülkelerden alıcıların Boğaziçi yalıları ve köşkleri için geldiğine vurgu yapan Yıldız, “Aynı şekilde Antalya, Muğla, Aydın gibi şehirler de lüks gayrimenkulleri ile dikkat çekiyor. İstanbul ve Antalya gibi yüksek talep gören pazarlarda lüks konut sektörünün genişlemesi, kentleşme, artan harcanabilir gelir ve üst düzey yaşam zevkinin artmasından kaynaklanıyor” diyor.